Dichtbij én veraf scherper zien met de multifocale lenzen van Jansen & Hermans Optiek

Contact opnemen
Blauwe streep

Veel mensen die een multifocale bril nodig hebben, zien dat niet zo zitten. Gewoon omdat ze een bril niet bij zichzelf vinden passen of het niet comfortabel vinden om een bril te dragen. Gelukkig hebben we bij Jansen & Hermans de oplossing: multifocale contactlenzen. 


Jansen & Hermans Optiek heeft niet alleen multifocale brillenglazen, maar ook multifocale contactlenzen. Deze lenzen hebben dezelfde basiswerking als de multifocale bril, met als grote voordeel dat uw uiterlijk hiermee niet verandert, maar u wel hetzelfde haarscherpe zicht krijgt.

Multifocale lenzen

Onze multifocale contactlenzen zijn verkrijgbaar in harde en zachte lensvorm. Deze lenzen combineren meerdere sterktes in één contactlens. Zo kunt u met dezelfde multifocale contactlenzen veraf én dichtbij scherp zien en heeft u geen extra bril of andere contactlenzen nodig. Zo hoeft u bijvoorbeeld om te lezen niet steeds apart uw leesbril te pakken. Ideaal! 


Varifocale of multifocale lenzen worden vaak verschillend benoemd, maar feitelijk is er geen onderling verschil. De eenduidige naam voor deze contactlenzen is officieel “varifocus”.

Wanneer u naarmate u ouder wordt het beeld dichtbij niet meer goed scherp ziet, wordt dit ook wel ouderdomsverziendheid of presbyopie genoemd. De oorzaak hiervan ligt in de elasticiteit van uw ooglens. Deze elasticiteit neemt af met het toenemen van uw leeftijd


Wanneer u al geruime tijd lenzen of een bril draagt voor veraf, maar u merkt dat het zicht dichtbij lastiger wordt, is varifocus een perfecte oplossing.

Wij adviseren u graag welke contactlenzen voor u het meest geschikt zijn.

Neem contact op