Beter en scherper zicht met i.Scription® en de vakkundigheid van Jansen & Hermans Optiek in Weert

Contact opnemen
Blauwe streep

Slecht zicht vermindert de kwaliteit van leven en kan leiden tot dure operaties of gedeeltelijke blindheid. Gelukkig zijn er vele manieren om uw zicht gezond en scherp te houden, zoals het dragen van de innovatieve i.Scription® brillenglazen. 


Laat u tijdig bijstaan en adviseren door een van de specialisten bij Jansen & Hermans Optiek. Wij helpen u graag aan beter en scherper zicht, bij dag én nacht.

Wereldprimeur nu ook in Weert: i.Scription®

Met i.Scription®-technologie kunnen brillenglazen geproduceerd worden met de best mogelijke corrigerende eigenschappen. Deze verbeteren niet alleen het zichtcomfort voor dragers met (een lichte vorm van) nachtblindheid, maar geven ook meer gevoel van veiligheid bij slecht licht.

Met een speciale meetmachine, de i.Profiler®, kunnen wij metingen verrichten bij verschillende groottes van pupilopeningen. Hierdoor weten we precies welke waarde we voor het oog moet plaatsen om het scherpste, helderste en meest contrastrijke beeld te bereiken. Zowel overdag als ’s nachts.

Voorheen baseerde een opticien de correctie van het oog op een subjectieve meting. Een meting die resulteerde in een voorschrift met sferische en cilindrische correcties. Over het interne oog met zijn bijbehorende kleine afbeeldingsfouten werd met geen woord gerept. Dat was ook onmogelijk, want er bestond geen machine om deze fouten - de zogenaamde ‘hogere orde fouten’ - op te sporen.

Nu die machine er wel is, kunnen we de mogelijkheid bieden om met één enkele bril bij elk uur van de dag vele malen scherper te zien.

i.Scription® brillenglazen bezorgen de drager een beter en scherper nachtzicht. Daardoor voelt hij of zij zich bijvoorbeeld veel zekerder bij het autorijden. De glazen zorgen bovendien voor meer contrast en geven kleuren veel intenser weer.

Een klant omschreef het zicht met i.Scription®-brillenglazen als ‘rijden met een auto zonder voorruit’. Ze zorgen met andere woorden voor een ongeëvenaard helder zicht.

De i.Profiler® is uniek omdat het verschillende metingen combineert. Zo bepaalt de cornea-topografie eerst en vooral de kromming van het oog, de autorefractie bepaalt vervolgens de sferische en cilindrische sterkte van het oog en de wavefront gaat tenslotte op zoek naar interne oogfouten of de hogere orde fouten. Net die fouten zorgen namelijk voor onscherp zicht in de schemering of tijdens het rijden ’s nachts. Dit zijn ook de oogfouten die het zien van kleuren beïnvloeden.

Als het duister is, wordt onze pupil spontaan wijder. Diffuus licht, zoals van een straatlamp of van de koplampen van een tegenligger, dringt het oog binnen. Wanneer onze ogen geen perfect scherp beeld kunnen projecteren op het netvlies, slagen onze hersenen er ook niet in een scherp beeld waar te nemen.

Vóór i.Scription® kon een opticien wel een beeld op het netvlies laten projecteren, maar had hij geen invloed op de perfecte scherpte van dat beeld. Daarom klaagden dragers van brillenglazen al eens dat ze ofwel niet scherp zagen ’s nachts, of dat ze zich niet zo zeker voelden tijdens het rijden in de schemering of ’s nachts. Zeker bij regen.

Een brillenglas met i.Scription® biedt een zuiverder beeld aan het netvlies aan, en maakt het de hersenen op die manier makkelijker. De drager ziet scherper, de klok rond.