Ook voor kinder-daglenzen is Jansen & Hermans Optiek uw vakkundig specialist

Contact opnemen
Blauwe streep

Niet elk kind draagt even graag een bril. Als kind wil je natuurlijk ook vrij kunnen sporten en spelen en je niet laten afremmen door een bril op je neus. Bovendien vindt niet elk kind een bril even mooi. Gelukkig is er in dat geval ook een ander optie: kinder-daglenzen. We adviseren uw kind hierbij graag.

Kinder-daglenzen

Omdat kinderen niet allemaal even vrolijk worden van het dragen van een bril, zijn er inmiddels ook kinder-daglenzen ontwikkeld. 


Lenzen worden meestal op maat gemaakt, ongeacht of het kinderogen of ogen van een volwassene betreft. Kinderogen zijn op tweejarige leeftijd bovendien al volgroeid. Bij eenvoudige oogafwijkingen, kan uw kind dus ook standaard daglenzen dragen.

Een kind mag lenzen dragen wanneer hij of zij daar aan toe is en dit nuttig is. Hygiëne speelt wel een belangrijke rol bij de keuze. Zodra uw kind hier hygiënisch mee om kan gaan, eventueel met hulp van de ouders, zijn contactlenzen geschikt. Meestal is dat rond een jaar of 8, maar dit is per kind verschillend.

De kinder-daglens is in het bijzonder geschikt om bijziendheid af te remmen. Dit is het geval bij kinderen die dichtbij goed zien, maar veraf niet. In dat geval is het oog (of zijn beide ogen) te lam. Een lam oog is overigens iets anders dan een lui oog! Bij een lui oog wordt vaak tijdelijk het andere oog afgeplakt om het luie oog te activeren. Dat hoeft in het geval van een lam oog niet. 


Door het gebruik van de kinder-daglens kan worden voorkomen dat de min-sterkte toeneemt. Bovendien heeft het kind hierdoor op latere leeftijd minder kans op oogaandoeningen.

Wilt u weten of kinder-daglenzen geschikt zijn voor uw kind? Kom samen langs in onze optiek voor advies op maat. 

Maak een afspraak