Jansen & Hermans Optiek - de enige optiek in Nederland die met Optos werkt

Contact opnemen
Blauwe streep

De specialisten van Jansen & Hermans Optiek in Weert weten als geen ander hoe belangrijk het is om ontspannen te kunnen kijken. Er wordt steeds meer gevergd van onze ogen. Wij zijn u graag van dienst om klachten of problemen te voorkomen of verhelpen. Hiervoor hebben wij de nieuwste apparatuur tot onze beschikking, zoals de innovatieve Optos scanner.

Over ons

Jansen & Hermans Optiek in Weert beheerst alle facetten van de oogmeetkunde met de meest nauwkeurige meetinstrumenten en is al meer dan 50 jaar uw aangewezen specialist voor brillen, monturen en contactlenzen.

Zoekt u een brilmontuur met bijpassende maatwerk brillenglazen? Bent u op zoek naar de nieuwste generatie zachte dag- of maandlenzen met “wavefront-technologie”? Of heeft u graag vormstabiele contactlenzen, multifocale lenzen of nachtlenzen? U bent aan het juiste adres bij de specialisten van Jansen & Hermans. 

Maak een afspraak

"Relaxed Vision" met gepatenteerde Optos scanner

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van ontspannen kijken wordt "Relaxed Vision" genoemd. Dit vraagt om een opticien met grote deskundigheid bij problemen met zien. 


Met de gepatenteerde Optos scanner kunnen we uw netvlies met een eenmalige, snelle opname tot 200° in beeld brengen. Bij conventionele methodes is dit slechts 45°.

De Optos scanner maakt digitale opnames van het netvlies in een hoge resolutie. Deze opnames zijn gericht op het vroegtijdig ontdekken, documenteren en behandelen van oculaire pathologieën en systemische aandoeningen. De technologie werd ontwikkeld om mensen te beschermen tegen visuele beperkingen en blindheid, maar ook tegen de gevolgen van diabetes, kanker, infarcten en hartfalen. Vooral het aantonen van glasvochtvertroebelingen is door de Optos op een tot nu toe onovertroffen wijze mogelijk.