Jansen & Hermans Optiek is uw specialist op het gebied van optometrie in Weert

Contact opnemen
Blauwe streep

Gezonde ogen zijn ontzettend belangrijk in ons dagelijkse functioneren. Toch kan iedereen te maken krijgen met oogklachten. Sommige mensen lopen bovendien extra risico op het ontwikkelen van een oogziekte, bijvoorbeeld als dit in hun familie voorkomt. Door dit vroegtijdig te signaleren, kunnen we de gevolgen zoveel mogelijk beperken. 


De optometrist bij Jansen & Hermans Optiek helpt u graag en vakkundig.

Wat is optometrie?

Optometrie of oogmeetkunde is een wetenschap waarbij met behulp van metingen afwijkingen aan de ogen geconstateerd kunnen worden. Een optometrist kan de gezondheid van uw ogen onderzoeken en helpen om problemen tijdig te signaleren. Is er sprake van oogklachten, verminderd zien, of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte (bijvoorbeeld omdat deze in de familie voorkomt)? Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij een van onze optometristen.

Na het onderzoek adviseert onze optometrist over een passende oplossing en zorgt ervoor dat u op het juiste moment op de juiste plek bent voor de oogzorg die u nodig heeft.

U kunt zonder verwijsbrief bij ons terecht. De optometristen van Jansen & Hermans Optiek werken nauw samen met oogartsen, huisartsen, orthoptisten en opticiens.

Waarom een optometrie-onderzoek?

Optometrie-onderzoek wordt aangeraden als er tijdens een oogmeting een verminderde gezichtsscherpte, verhoogde oogdruk of een probleem in de samenwerking van de ogen gemeten wordt.

Ook bij bekende oogziekten in de familie, zoals macula degeneratie, glaucoom, diabetes of netvlies problematiek, wordt optometrisch onderzoek aangeraden.

Het onderzoek wordt ook uitgevoerd bij onder andere scheelzien, een lui oog, dubbelzien of een prismacorrectie, maar indien gewenst ook bij contactlens-problematiek, droge ogen, hoofdpijnklachten of wanneer u zelf uw ogen medisch wilt laten controleren.

Het optometrie-onderzoek bij Jansen & Hermans

U kunt zonder verwijzing en vrijwel direct terecht bij een van de optometristen van Jansen & Hermans Optiek voor een optometrie-onderzoek. Tijdens een optometrisch onderzoek bekijkt onze optometrist alle aspecten van het oog. Behalve de gezichtsscherpte en brilsterkte wordt ook de gezondheid van de ogen gecontroleerd. We kijken naar de oogdruk, de samenwerking van de ogen en controleren de oogleden en het hoornvlies, maar ook de binnenkant: uw netvlies, ooglens en glasvocht.


Om de binnenkant van het oog te kunnen bekijken maken we gebruik van pupilverwijdende druppels. Hierdoor bent u lichtgevoeliger en zal uw zicht enkele uren wat waziger zijn. Houdt u er daarom rekening mee dat u gedurende deze uren niet mag deelnemen aan het verkeer. Optometrische zorg is momenteel helaas niet opgenomen in het basispakket bij zorgverzekeraars. Hierdoor zijn er wel kosten verbonden aan dit onderzoek. Neem contact op via 0495 - 53 36 18 voor meer informatie.