Zachte lenzen voor optimale gebruiksvriendelijkheid – Jansen & Hermans in Weert

Contact opnemen
Blauwe streep

De zachte lens is de meest gedragen lens van dit moment. Waar met het oudere type lenzen nog veel problemen waren met de zuurstofdoorlaatbaarheid, is dat met de huidige generatie lenzen vrijwel geen probleem meer. Bij Jansen & Hermans Optiek adviseren we u graag over de meest geschikte contactlens voor uw ogen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn groter en flexibeler dan harde lenzen. Ze worden gemaakt van een op perspex gelijkend polymeer dat flexibel wordt onder invloed van vocht.

Het grootste gebruiksgemak wordt door de zachte daglenzen geboden: u gebruikt dan dagelijks een nieuw setje. Zachte maandlenzen of halfjaarslenzen bieden hetzelfde draagcomfort, maar dienen wel goed schoongemaakt en onderhouden te worden.

Er zijn minder soorten en maten dan bij harde lenzen, aangezien de lens zichzelf beter aanpast aan de vorm van het oog. Door de poreuze structuur neemt de lens veel water op. De zachte lens zuigt zich makkelijk aan het oog vast en zit comfortabel. U went dan ook snel aan deze lenzen. Wel worden zachte contactlenzen sneller vuil, omdat zij vermengd worden met allerlei stoffen in het traanvocht.

Zachte lenzen moeten altijd nat blijven en dus in lenzenvloeistof bewaard worden, anders worden ze hard en kunnen ze breken. Bij zowel harde als zachte lenzen wordt aangeraden ze ’s nachts uit te doen, en de ogen regelmatig te laten controleren.

Er bestaan zachte lenzen die slechts een dag (overdag) gedragen kunnen worden (daglenzen), lenzen die gedurende een maand overdag gedragen kunnen worden (maandlenzen) en lenzen die gedurende een halfjaar overdag gedragen kunnen worden (halfjaarslenzen).

Kom langs in onze optiek om u te laten adviseren over de contactlens die het best bij u past.