Jansen & Hermans Optiek in Weert helpt u verder bij alle oogklachten

Contact opnemen
Blauwe streep

Bij Jansen & Hermans weten we als geen ander dat ogen erg gevoelig zijn. Oogklachten komen dan ook vaak voor. Sommige klachten zijn onschuldig, maar anderen kunnen een teken zijn dat er sprake is van een oogziekte of ernstig probleem. Wij verwelkomen u graag om dit vakkundig te diagnosticeren en uw klachten waar mogelijk te verhelpen en/of verlichten.

Beter en scherper zicht

We leven in een wereld leven waarin we onze ogen vaak op kleine letters, mobieltjes, computers en tv-schermen richten. Daarom is het belangrijk goed zorgt te dragen voor onze ogen. Als u merkt dat uw zicht voorheen scherper of beter was, kunt u daar het beste zo snel mogelijk stappen voor ondernemen. Jansen & Hermans Optiek adviseert en helpt u graag.

Verminderd gezichtsvermogen

Verminderd gezichtsvermogen komt veel voor. Het zicht kan doffer worden en de contrasten vager. Dit kan geleidelijk of plotseling ontstaan en tijdelijk of blijvend zijn. Dat ligt aan de oorzaak van het verminderd gezichtsvermogen. De specialisten bij Jansen & Hermans Optiek kunnen u vakkundig onderzoeken om deze oorzaak vast te stellen.

optometrist Jansen & Hermans Optiek

Lichtgevoeligheid

Lichtgevoeligheid of fotofobie kan uiterst oncomfortabel zijn en leiden tot hoofdpijn. 


Bij lichtgevoeligheid kunt u overgevoelig zijn voor verschillende lichtbronnen, zoals zonlicht, reflectieve oppervlakken als water, wegen, zand en sneeuw en kunstmatige lichtbronnen (fluorescerende lichten).

In veel gevallen kunnen speciale brillenglazen gelukkig een oplossing bieden. De specialisten van Jansen & Hermans Optiek adviseren u graag.

bril scheel Jansen & Hermans Optiek

Scheelzien

Scheelzien (of strabismus) is een afwijking waarbij de ogen niet op één punt gericht zijn. Meestal heeft één van beide ogen een afwijkende stand, maar in sommige gevallen zijn beide ogen afwijkend.
Deze aandoening kan aangeboren zijn, maar ook later pas ontstaan. Wat de oorzaak is, is niet altijd te achterhalen. Het kan voorkomen in de familie, als brilsterkte niet goed gecorrigeerd is, of veroorzaakt worden door een (infectie)ziekte of oogbewegingsstoornis. Een ongeval waarbij bijvoorbeeld de hersenzenuw die de oogspieren aanstuurt is aangetast of de oogspieren zelf zijn beschadigd, kan ook de oorzaak zijn.

De specialisten van Jansen & Hermans Optiek kunnen de oorzaak vaststellen en te onderzoeken welke behandelmethoden voor u wellicht uitkomst kunnen bieden.

Lees meer

Optos

Jansen & Hermans Optiek in Weert beschikt als enige optiek in Nederland over een gepatenteerde Optos scanner. Deze scanner met ultragroothoek laserscanner-technologie kan digitale opnames van het netvlies in hoge resolutie maken. Hierdoor kunnen afwijkingen, oculaire pathologieën en systemische aandoeningen vroegtijdig ontdekt, gedocumenteerd en behandeld worden.

De technologie werd ontwikkeld om mensen te beschermen tegen visuele beperkingen en blindheid en de oculaire gevolgen van diabetes, kanker, infarcten en hartfalen. Vooral het aantonen van glasvochtvertroebelingen is met de Optos op een tot nu toe onovertroffen wijze mogelijk.

Tijdens een eenmalige en snelle opname kan het netvlies tot 200° (ca. 82%) in beeld worden gebracht. Bij de conventionele methodes kan slechts ca. 45° inzichtelijk worden gemaakt.

Neem contact op met een van onze optometristen via 0495 - 53 36 18 voor een afspraak.

Contact opnemen

OCT Zeiss

Naast de Optos beschikt Jansen & Hermans Optiek ook over een OCT-scan. Hiermee kan de structuur van uw netvlies, de macula, het hoornvlies en de oogzenuw zichtbaar gemaakt worden.

De oogarts zal voor dit onderzoek kiezen als u klachten heeft die te maken kunnen hebben met maculadegeneratie, een maculagat, hoornvliesproblemen of bijvoorbeeld glaucoom.