Jansen & Hermans Optiek in Weert verlicht bij lichtgevoeligheid

Contact opnemen
Blauwe streep

Lichtgevoeligheid is geen oogziekte maar een symptoom van andere aandoeningen die variabel in ernst zijn. Als u last heeft van licht en dit bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaakt, kunnen onze specialisten een gezichtsveldonderzoek voor u uitvoeren. Op deze pagina leest u hoe Jansen & Hermans Optiek hierbij te werk gaat.

Bij lichtgevoeligheid of fotofobie heeft de patiënt vaak oogpijn bij (fel) licht. Wanneer fotofobie in milde vorm voorkomt, knijpt de patiënt in een helder verlichte kamer of buiten zijn ogen een beetje dicht. In meer ernstige gevallen veroorzaakt deze aandoening aanzienlijk veel pijn bij zonlicht, TL-licht, of zelfs gloeilampen.

Gezichtsveldonderzoek

Met het gezichtsveldonderzoek kunnen we de lichtgevoeligheid van het netvlies bepalen. Het helpt bij het opsporen van een groot aantal oogheelkundige afwijkingen en afwijkingen van het zenuwstelsel.

Het onderzoek vergt ongeveer tien minuten per oog en wordt bij Jansen & Hermans Optiek met de Zeiss Humphrey FDT perimeter geautomatiseerd uitgevoerd. In dit geval is de rol van u als patiënt dat u op een knop drukt als u een bepaalde beeldtrilling ziet.

Na afloop van het onderzoek kunnen wij u adviseren over mogelijke vervolgstappen en u indien nodig doorverwijzen naar een andere specialist.