Jansen & Hermans helpt u aan de nachtlenzen waar u van droomt

Contact opnemen
Blauwe streep

De hele dag perfect zien zonder contactlenzen of een bril? Het kan, en dat zónder operatie! 

Nachtlenzen corrigeren uw ogen terwijl u slaapt. Last van droge ogen of droog aanvoelende lenzen door bijvoorbeeld computerwerk of airconditioning? Dan biedt de nachtlens mogelijk een uitkomst voor u. De specialisten van Jansen & Hermans Optiek geven u graag persoonlijk advies.

Nachtlenzen

De nachtlens verbetert uw oog tijdens uw slaap, zodat u de hele dag door kan genieten van een perfect zicht zonder lenzen of bril. En dat betekent ook: nooit een stofje achter de lens, minder last van allergie en verlies van de lens is uitgesloten.

Tussen de nachtlens en het oog bevindt zich een laagje tranen waardoor de lens geen direct contact heeft met het oog. Door de lichte druk van de lens op het oog verschuiven alle onregelmatigheden die zich centraal op de oog bevinden naar de zijkant van het oog. De voorkant van het oog neemt dus een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat u overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen.

Zo kunnen we met nachtlenzen bijziendheid verbeteren doordat het hoornvlies met deze lenzen geleidelijk vlakker gemaakt wordt.

Een goede oplossing wanneer u vaak last heeft van droge ogen, maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of wanneer geen bril wilt dragen.

Voor wie?

Jammer genoeg komt niet iedereen in aanmerking voor het dragen van de nachtlens. Op dit moment komen enkel mensen met negatieve sterktes in aanmerking voor het dragen van de nachtlens.


Huidige selectie criteria:

  • Sferische brilsterkte tot -4.50 D

  • Cylinder AVR: Kleiner dan cyl -1.50 D As 180°

  • Cylinder ATR: Kleiner dan cyl -1.00 D As 90°

Veilig en comfortabel

De nachtlenzen worden gemaakt van een extreem hoog zuurstofdoorlatend vormstabiel materiaal. Daardoor zijn ze zeer comfortabel en geschikt om mee te slapen. Het grote voordeel van het alleen tijdens het slapen dragen van de contactlenzen is, dat de ogen overdag volledige rust krijgen. Mede om die reden zijn ze zo geschikt voor kinderen en voor mensen met gevoelige ogen; tijdens het slapen voel je niets en overdag heb je ze niet op. Nachtlenzen geven dus de hoogst mogelijke comfort.

En het effect van de lenzen is volledig omomkeerbaar.